Contract furnizare

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a stabilit, prin Ordinul nr. 77 din 10 septembrie 2009, un nou conţinut al contractului cadru de furnizare, în baza căruia se desfăşoară activitatea de furnizare reglementată a gazelor naturale către consumatorii casnici. Prevederile contractului intră în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2009.

Potrivit art. 3 alin.1 din Ordinul ANRE, există obligativitatea reînnoirii contractelor de furnizare a gazelor naturale. Noul contract îl înlocuieşte pe cel în baza căruia s-a realizat furnizarea până la 1 octombrie 2009 şi constituie baza legală pentru asigurarea furnizării gazelor naturale în viitor.

Printre principalele prevederi ale noilor contracte se numără extinderea termenului de plată a facturii la 30 de zile calendaristice (faţă de 15 zile anterior), introducerea sistemului de facturare a gazelor naturale pe bază de program de consum cu posibilitatea autocitirii lunare a contorului de către consumator şi transmiterea lunară a indexului către furnizor, în condiţiile şi la termenele stabilite de acesta.

Vă invităm să citiţi integral prevederile Ordinului 42/2012 în documentul alăturat.

Contract de furnizare clienți casnici
(PDF – 0,131 MB)

Modificare contract de furnizare
(PDF – 0,131 MB)

Conditiile standard de furnizare reglementata a gazelor naturale – persoane fizice
(PDF – 0,190 MB)